Menu
Free Learning Online
for smart and talented kids
май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

LEGO схеми, модели и инструкции

27.12.2012 - Author: mia - Comments are closed

Дядо Коледа, мина и замина, и остави след себе си не малко конструктори lego с различна трудност. Подходящи именно за деца от 4 до 12 години.

Сглобяването на изходните модели отнема време, ангажира вниманието на децата и най-вече стимулира пространственото им мислене, наблюдателността и фантазията.

Но след ден-два играта вече е омръзнала. А нали целта е именно да се създават все нови и нови модели, особено ако вече има събран сериозен набор от тухлички и интересни елементи.

Ето основните места където може да разгледате различни модели и схеми за лего конструиране.

creative.lego.com Кой ли не е виждал този адрес по брошурите на комплектите.

Всъщност от тук

http://creative.lego.com/en-us/fun/default.aspx#booklets

може да си свалите в pdf формат колекцията със схеми на lego за 2010 г.

А тези от 2011 година може да свалите от долния линк

http://creative.lego.com/en-us/fun/default.aspx#monthly%20builds

http://www.lego-le.ru/

Ето един много хубав руски сайт, в който са представени схемите на доста комплекти. Групирани са тематично и търсенето е лесно. Донякъде проблем е, че има известно разминаване между продуктите предлагани на българския и руския пазар. Все пак ако не сте „професионалисти“ и не разполоагате с огромно количество части ви предлагам да сваляте схеми от раздела Brick където детайлите не са толкова специализирани.

Да се върнем на схемите. В този сайт

http://vk.com/docs?oid=-33458954 има 10-на наистина хубави схеми, позволяващи от най-обикновени тухлички да се сглобят интересни животни. За сваляне обаче се изисква регисрация.

http://service.lego.com/en-us/buildinginstructions/

Една по-стара, страница на lego, но все още актуална и много хубава с инструкции за конструиране.

От долното меню изберете тема или модел, а след това препишете номера на съответния модел в полето за търсене. Има разнообразие от инструкции в pdf формат.

http://www.brickfactory.info/

Чудесен сайт, в който може да намерите моделите онлайн, ако не ви се занимава да ги сваляте и нямате намерение да ги разпечатвате. Изберете модела по тема, по каталожен номер или от зададен каталог, ще намерите разнообразие и от по-стари но лесни за изпълнение и универсални модели.

http://www.worldbricks.com/

Още един много добър сайт, където могат да се видят модели и схеми от 1950-та година насам. Отново има варианти за търсене по година, тема, номер или по каталог.

Categories: Игри и забавления - Tag: