Menu
Free Learning Online
for smart and talented kids
юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Филми – любими и образователни

18.11.2012 - Author: mia - Comments are closed

Тук ще се постарая да събера любими образователни филмчета.

Почвам от тези за най-малките:

Покойо

Кратки филмчета подходящи за най-малките с поука как е редно да се държим с околните и приятелите.

Клубът на Мики Маус

Истории със забавните герои на Дисни, които преживявайки някакво приключение откриват заедно с децата геометричните форми или как да броят през пет. Формите, сравнение по големина, подреждане на пъзел от четири парчета, броене до 10 или до 20 – това са загадките в тази поредица.

Моите приятели Тигъра и Мечо Пух

Друга поредица на Дисни, в която децата са призовани да се включат в детективски преживявания с героите от Мечо Пух. Тук загадките са свързани по-скоро с природни явления и закони. За дъгата, за слънцето и сянката, за смяната на зъбките – с ей такива любопитни истории ще се срещнат малките зрители.

Дора изследователката

Забавно филмче за латиноамериканското момиченце Дора и нейните приятели – малка маймунка и раница помощник. Всяка серия е пътешествие, в което се преодоляват препятствия, с помощта на овладени испански думички, наблюдателност, досетливост и запомняне на зададения маршрут.

Давай Диего!

Диего е по-големият братовчед на Дора. Получил званието „Спасител на животни“, той и Дора пътуват с децата в най-отдалечени краища на света и ги запознават с различни животни, помагайки им да оцелеят. Не забравяйте испанските думички и тук ще са ви нужни.

Малките айнщайнчета

Кратка поредица, която запознава децата с класически произведения на художественото и музикалното изкуство. Летейки из вселената с космически кораб, четиримата приятели обясняват и някои основни физически закони.

Франклин

Историите на малкото костенурче Франклин, учат децата в предучилищна възраст на основни житейски правила. За срещата с лъжата, отговорностите, страха, приятелството е този детски сериал. Книжките с приключенията на Франклин могат да допълнят колекцията от истории.

Специален агент Осо

Мечето Осо е таен агент снабден със супер модерно оборудване. Той всеки път получва задача при която трябва да помогне на децата да се справят с някакъв проблем стъпка по стъпка.

Жалко, че не могат да се гледат отново от децата онлайн други любими образователни филмчета. В мрежата се могат да се намерят едва по 2-3 серии, но пълните колекции вече са премахнати.

Писма от Феликс – В първият сезон, епизодите запознават децата със големите градове по света. В следващите серии зайчето връща малките зрители в стари времена и ги среща с отдавна изчезнали същества и непознати древни богове. Малко серии тук и тук

Приключенията на летящото куче Випо – Първият сезон е подобен на фимчето за Феликс. Летящото куче обикаля по света и посещава големите градове като запознава децата с тях. Приятелите му котето Бети и щъркелът Хенри го съпровождат навсякъде.

Отбор Умизуми – Отбор от малки човечета помага на децата да навлезат смело в света на математиката. Да разгадаят тайните й, да я прилагат в конкретни житейски ситуации.

Categories: 1-ви клас, Игри и забавления, Предучилищна - Tag: