Free Learning Online
for smart and talented kids
януари 2020
П В С Ч П С Н
« фев    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

© 2012 BlogName - All rigths reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.


homeschoolingbg.com – Училище в дома

01.02.2014

http://www.homeschoolingbg.com/ – Това е първият уебсайт за домашно образование в България. Създателите обучават своите деца в домовете си, с желание да възпитават у тях любов и стремеж за учене.

Независимо дали одобрявате или не тази алтернативна форма на обучение е факт, че ако сте родител и четете тук, то се стараете да обучавате или упражнявате допълнително детето си. А в страницата на „Училище в дома“ са предоставени интересни идеи и ресурси.

А ако се интересувате от методите и принципите на домашното образование има още много какво да научите от това местенце в интеренет пространството.

Comments are closed - Categories: Български език и литература, Български език и литература, Математика, Математика, Човек и общество, Човек и общество, Човек и природа, Човек и природа

Човекът и обществото – 3 клас

29.11.2012

Подобно на предната тема тук ще събирам материали, тестове, презентации посветени на учебен предмет „Човекът и обществото“ за 3-ти клас, които да не отделям в самостоятелна публикация. Изключително много материали са разработили преподавателите от общност Начално образование. Поклон пред труда им!

Презентации:

Свалянето на презентации от slideshare.net изисква регистрация.

Какво знам за околния свят – Презентация в 19 слайда (преговор от 2 клас) разработена от Златка Чардакова, 54 СОУ “Св. Иван Рилски”, София. По учебника на Просвета.

Равнинните земи – общирни и плодородни. – Презентация в 15 слайда разработена от Златка Чардакова, 54 СОУ “Св. Иван Рилски”, София. По учебника на Просвета.

Водното богатство на България – Презентация в 17 слайда по учебника на Просвета, разработена от Д. Миленкова, 137 СОУ „Ангел Кънчев“, гр. София

Човекът и обществото 2 тема –  Презентация в 16 слайда разработена от Златка Чардакова, 54 СОУ “Св. Иван Рилски”, София. По учебника на Просвета.

Уча се да изчислявам векове и години – Презентация в 16 слайда по учебника на Просвета, съставена от Р. Петрова, СОУ „П. Р. Славейков“, гр. Кърджали.

Тракийски богове, съкровища и гробници – Презентация в 14 слайда разработена от Златка Чардакова, 54 СОУ “Св. Иван Рилски”, София.

Обществото на дервните траки. – Презентация в 18 слайда разработена от Златка Чардакова, 54 СОУ “Св. Иван Рилски”, София.

Славяните и древните българи. – Презентация в 20 слайда по учебника на Булвест 2000. Съставил Росица Милева – НУ „Илия Р. Блъсков“, гр. Шумен.

Славяните и древните българи – Презентация в 21 слайда по учебника на Булвест 2000. Разработена от П. Махова

Създаване на българската държава – Презентация в 14 слайда по учебника на Булвест 2000. Съставил Росица Милева – НУ „Илия Р. Блъсков“, гр. Шумен.

Създаване на българската държава – Презентация в 11 слайда по учебника на Булвест 2000. Изготвил Вяра Ненова

България на река Дунав. – Презентация от 24 слайда, разработена от Кинче Благова.

Труд и начин на живот на българите – Презентация в 13 слайда по учебника на Булвест 2000. Съставил Росица Милева – НУ „Илия Р. Блъсков“, гр. Шумен.

Помня важни дати, събития и владетели през I-вото българско царство – Презентация в 8 слайда по учебника на Просвета, съставена от Р. Петрова, СОУ „П. Р. Славейков“, гр. Кърджали.

Възстановеното царство – родът Асеневци – Презентация по учебника на Булвест в 15 слайда. Разработена от Албена Кишишева – СОУ „Хр. Ботев“, гр. Айтос.

Възход на българското царство при Асеневци – Презентация в 14 слайда по учебника на Булвест 2000. Съставил Росица Милева – НУ „Илия Р. Блъсков“, гр. Шумен.

Двубоят между България и Византия – Презентация в 15 слайда по учебника на Булвест 2000. Съставил Росица Милева – НУ „Илия Р. Блъсков“, гр. Шумен.

Златиният век на българската книжнина – Презентация в 17 слайда по учебника на Булвест 2000. Съставил Росица Милева – НУ „Илия Р. Блъсков“, гр. Шумен.

Животът на хората в българското царство – Презентация по учебника на Просвета в 21 слайда Съставил Анна Господинова, ЧОУ „Веда“, гр. София.

България – христианска държава – Презентация в 11 слайда по учебника на Булвест 2000. Съставил Росица Милева – НУ „Илия Р. Блъсков“, гр. Шумен.

Опознавам живота в държавата на султана – Презентация в 15 слайда по учебника на Просвета, съставена от Р. Петрова, СОУ „П. Р. Славейков“, гр. Кърджали.

Възрожденският град – Презентация по учебника на Булвест в 14 слайда. Разработена от Албена Кишишева – СОУ „Хр. Ботев“, гр. Айтос.

Народни будители. Възрожденско училище и църква – Презентация в 21 слайда по учебника на Булвест + работен лист + караоке – разработка на урока Аничка Петкова, ОУ „Ив. Вазов“, гр. Видин.

Освобождението на България – Презентация в 17 слайда по учебника на Просвета, разработена от Анна Господинова, ЧОУ „Веда“, гр. София.

Първите стъпки на свободна България – презентация по учебника на Просвета в 16 слайда. Изготвена от Кремена Ковачева ОУ „Иван Хаджийски“-гр.Троян

Гражданите на България – права и задължения – Презентация в 19 слайда по учебника на Просвета, разработена от Мария Филипова.

Тайните на времето в историята – Презентация в 7 разширени слайда.

Уча се да чета карта – Презентация в 18 слайда съставена от Перпериевапо учебника на Просвета.

Уча се да описвам повърхнината на България – Презентация в 14 слайда, съставена от Перпериева по учебника на Просвета.

Пред картата на родината – Презентация с 11 слайда по учебника на Просвета, разработена от Руска Тодорова ОУ „Светлина“, с. Тополица.

Моята родина Република България – Презентация с 15 слайда по учебника на Просвета, разработена от Руска Тодорова ОУ „Светлина“, с. Тополица.

Празниците в България – Презентация в 24 слайда по учебника на Просвета, разработена от Анна Господинова, ЧОУ „Веда“, гр. София

Спортната слава на България – Презентация в 29 слайда по учебника на Просвета, разработена от Анна Господинова, ЧОУ „Веда“, гр. София

Културата на България – Презентация в 24 слайда по учебника на Просвета, разработена от Анна Господинова, ЧОУ „Веда“, гр. София.

Политици на България – Презентация в 24 слайда по учебника на Просвета, разработена от Анна Господинова, ЧОУ „Веда“, гр. София.

Тестове:

Повърхнината на България – тест от 6 въпроса с различни варианти за отговор, съставен от М. Георгиева

Тест – какво научих за природните богатства на България– тест обобщение по учебника на Просвета, разработен от Кремена Ковачева

ОУ „Иван Хаджийски”, гр. Троян. Теста съдържа 20 въпроса с варианти за отговор и методика за оценяване.
Тест 1-ви срок – Тест в 6 въпроса с разнообразни варианти на отговор. Разработен от М. Георгиева
Българската държава в най-стари времена – тест с 11 въпроса и варианти за отговор.

Траки, славяни и българи – самостоятелна работа с 20 въпроса и избор вярно/невярно

Какво научих за траките, славяните и българите – Интерактивен тест в 20 слайда по учебника на Просвета, съставена от Р. Петрова, СОУ „П. Р. Славейков“, гр. Кърджали.

Самопроверовачен интерактивен тест – Интерактивен тест по учебника на Просвета със 17 слайда.

Първа българска държава – Тест с 24 въпроса и зададени варианти за отговор, разработен от Анна Господинова, ЧОУ „Веда“, гр. София.

Периода 1185г.- 1878г. – Тест с 15 въпроса с варианти за отговор и свободен отговор. Съставил Катя Трайкова

Тест – изходно ниво10 въпроса с варианти за отговор. Разработен от Ваня Панайотова

Годишен тест по ЧО8 въпроса с варианти за отговор, за свързване или със свободен отговор за попълване. Разработен от Мери Георгиева.

5 теста върху материала по ЧО – Тестове по учебника на Просвета върху първото и второто българско царство, съвременна България, празниците в България, имена в българската история. Съставени от Анна Господинова.

 

Работни материали:
Славяните и древните българи – работни таблици за попълване.
Флаш карти – Интерактивни карти с най важните дати, имена и факти от историята на България. 14 броя разработени от Д. Миленкова, 137 СОУ „Ангел Кънчев“, гр. София
Видео:
София – столица на нашата родина – Видео импресия със забележителностите на София.
Ден на народните будители – песен – караоке

Comments are closed - Categories: 3-ти клас, Човек и общество

otkrivam.com – Открий забележителностите на Югоизточна Европа

24.11.2012

http://www.otkrivam.com/www.otkrivam.com

Открий съкровището е страница, с която децата могат да изучават под формата на игра културно-историческото наследство на Югоизточна Европа.

Чрез виртуална разходка по картата на Балканите и Югоизточна Европа може да изберете „съкровищата“ (историческото наследство) на кой район да разгледате. Информацията за всяка местност и събитие е съпроводена с достатъчно снимки.

С помощта на машината на времето можем да се върнем назад в античността, средновековието или праисторията. Така по интересен начин става запознаване с историческите особености на съответния район.

В енциклопедия на съкровищата може да търсите по азбучен ред или по ключова дума, да видите световното наследство или чудесни карти на хилядолетните „културни пътища“.

Ателие на откривателя дава възможност на децата да се включат в различни проекти и конкурси за снимки, есета или рисунки по дадена национално-историческа тематика.

Училище за откриватели е раздел, който запознава с основни понятия, термини и информация.

Последната секция наречена Панаир на игрите е посветена на занимания като подреждане на пъзели, оцветяване на тематични картини, викторини с въпроси или игри, в които да откриете мястото на отделни елементи на исторически сгради.

Страницата е в превод и на английски, което позволява с нея да се запознаят и деца живеещи зад граница.

Comments are closed - Categories: Околен свят, Роден край, Човек и общество, Човек и общество


Политика на поверителност