Free Learning Online
for smart and talented kids
февруари 2020
П В С Ч П С Н
« фев    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

© 2012 BlogName - All rigths reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

souvl.com – Колекция енциклопедични страници

20.01.2013 - Comments are closed

http://souvl.com/ 

Това е сайта на СОУ „Васил Левски“ – гр. Шумен. В раздел „Наши места“ той  е събрал ученически проекти – оформени като страници. Добре структурирани и не натоварени с излишно много информация, те представляват чудесни справочници за учениците. На най-интересните ще се спра по-долу:

 

 

 

Дивите животни в България

Обхваща 20-на животински вида, разпространени на територията на нашата страна. Подредени и описани по азбучен ред. Онагледени с подходяща снимка. Страничката съдържа най-важната информация и е подходяща и за по-малки ученици.

 

 

 

Гъбите в България

Страницата е разделена на три дяла: устройство, ядливи гъби и отровни гъби. В последните два раздела гъбите са подредени по азбучен ред за удобство. Всеки вид е илюстриран, посочени са отровните двойници, респективно, с кои ядливи гъби би могла да се сбърка отровната. Разгледани са също така: описание, местообитание и сезонност, вкусови качества, разграничителни белези, употреба.

 

 

Страните в Европа

Тази страничка е обединила информация за 21 европейски страни. Избирайки от менюто в ляво, децата могат да прочетат около страница текст с увлекателна и информация за дадената страна. Основни градове, климатични особености, любопитни факти.

 

 

Зоологическа градина

Информацията, която ще намерите тук е отново за животните в България. Обхванати са риби, земноводни, влечуги, птици и бозайници. Без да има претенциите за изчерпателност, от сайта могат да се научат основни неща за най-разпространените видове. Страницата включва кратки характеристики на класовете и разредите.

 

 

 

 

Ботаническа колекция

В сайта са представени отделни видове гъби, водорасли и клас двусемеделни. Растенията са подредени по видове, но е наличен и азбучник за по-бързо и лесно търсене. Описанията са съпроводени със снимки.

 

 

 

Лекарствени растения

В този раздел се разглеждат 48 растителни вида, подредени по азбучен ред според най-популярното си название,  следвано от латинското и други наименования. Ще откриете информация за това как се отглеждат и събират билките, кои части от тях се използват и при какви заболявания, какъв е химическият състав на всяко растение, базиране на резултати от научни изследвания.

 

 

 

Астрономия за всички

Страницата дава обяснения за основни понятия в астрономията като черни дупки, мъглявини, галактики, звезди, планети, метеори, астероиди, комети. В отделен раздел е представена Слънчевата система с всички нейни представители. В „История на астрономията“ пък се разглежда развитието на тази наука от античността, през средновековието, ренесанса до наши дни.

 

Categories: Околен свят, Човек и природа, Човек и природа - Tag: , , , ,


Политика на поверителност